Vraag van de week

Geografie

De gemeente Brugge heeft 7 deelgemeenten.  Koolkerke, Dudzele, Lissewege, Sint-Kruis, Sint-Andries en Sint-Michiels zijn er al zes.  Kent u de 7e?
​Antwoord : Assebroek

Sport

Wie schakelde vorige week Elise Mertens uit op de US Open, en won ook dat tornooi?

Antwoord: Bianca Andreescu

Varia

Multiple Choice, dus ook iets makkelijker deze week : Welke van deze 3 is de drukste Europese luchthaven : Frankfurt Am Main, Paris Charles De Gaulle of London Heathrow?

Antwoord: London Heathrow

Sport

Bij de Eerstejaarsnieuwelingen in het veldrijden behaalde Thibau Nys zijn eerste nationale titel.  Zijn vader Sven Nys beheerste jarenlang de podia in het veldrijden, en werd bij de profs ook wel een aantal keren Belgisch Kampioen.  Hoeveel keer was dat?
Antwoord :​ 9x

Film

Op Oudejaarsdag nog gezellig samen naar E.T. gekeken, de familiefilm uit 1980.  In de hoofdrol o.a. Henry Thomas, die het zoontje Elliott vertolkt.  Zijn zus - in de film - verwierf later meer bekendheid en speelde o.a. in Chalrie's Angels en Bad Boys.  Hoe luidt haar naam?
Antwoord :​ Drew Barrymore

Muziek

Helaas overleed gisteren met George Michael een tieneridool voor velen van ons.  Wham scoorde talloze hits in de jaren '80, maar bij het uiteenvallen van de groep vormden de achtergrondzangeressen een duo, en scoorden ze zelfs een hit in 1987 met "Heartache".  Hoe heette dit duo?
​Antwoord : Pepsie & Shirly

Televisie

De slimste mens ter wereld nadert zijn ontknoping, half Vlaanderen zit weer voor de buis gekluisterd.   Elke zondagavond, tussen 1980 en 1994, keken we massaal naar dé zondagavondquiz op de toenmalige BRT, de IQ-quiz.  Wie was al die jaren de quizmaster van dienst?
​Antwoord :​ Herman Van Molle

Wetenschap

Deze week een kort vraagje : Sinds wanneer werd de temperatuurschaal van "Celsius" in gebruik genomen?   Mogelijkheden : 1580, 1742, 1890, 1922.
​Antwoord :  1742

 

Politiek

Vanaf 2009 tot september 2016 was zij Burgemeester van Hasselt.  Op dat ogenblik nam ze zelf ontslag nadat ze beschuldigd werd van belangenvermenging.  Ze werd opgevolgd door Nadja Vananroye.  Hoe luidt de naam van de ex-Burgemeester, dochter van een politicus?
​Antwoord : Hilde Claes

Geografie

We leggen de lat iets hoger deze week : Meestal weet u wel welke rivier er door een grote stad stroomt, zeker in Europa.  Maar kent u ook de naam van de rivier die door Madrid stroomt?
​Antwoord : Manzanares